Terapia prin masaj reflexogen – este o formă de îmbunătățire a sănătății și a păstrării ei, este masajul reflexogen (reflexoterapia, reflexomasajul), care prin simplitatea de aplicare reprezintă și o alternativă deloc neglijabilă în tratarea a numeroase afecțiuni. Terapia prin masaj reflexogen – reflexologia sau zonoterapia, este o metodă cu rădăcini orientale din profunzimea vremurilor. Ea are la bază relația reflexă dintre un punct de pe talpă sau palmă și un anumit organ.

Înainte de a fi o metodă de tratament, ea este însă, cu foarte bune rezultate, o metodă de diagnosticare. În decursul timpului s-a constatat că între fiecare dintre organele corpului uman și anumite zone ale acestuia, există o corespondență biunivocă și în același timp o interdependență funcțională.

Aceste corespondențe și interdependențe sunt caracteristice și pentru diverse zone ale corpului.

Se poate verifica în mod practic că, o afecțiune produsă la nivelul unui organ, sau a unei anumite zone, se produce prin apariția unei modificări la nivelul zonei reflexogene corespondente, modificare semnalată cel mai adesea prin apariția unei dureri.

Zonele corespondente se numesc zone reflexogene, și se găsesc localizate în talpa piciorului, în palma mâinii, pe pavilionul urechii, etc. Astfel prim masaj reflexogen are loc activarea zonei de reflex, o intensificare a circulației sangvine, atât în zona respectivă cât și în organul sau zona corespondentă.

Ca urmare, se intensifică aportul de substanțe hrănitoare, de oxigen, de enzime, hormoni, anticorpi și în același timp se intensifică procesul de eliminare a toxinelor.

Odată cu toate aceste aspecte nu este de neglijat îmbunătățirea câmpului bioenergetic: blocajele energetice pot fi înlăturate și deci deficitul energetic se poate completa, iar surplusul energetic se poate îndepărta, astfel aducând armonie în organism și în ființă.

Starea de boală se ameliorează, durerile se atenuează sau dispar. Acționându-se în mod repetat la nivelul zonei reflexogene, în multe cazuri, afecțiunea se vindecă complet.

Practica demonstrează, în multe mii de cazuri, că acționând asupra zonelor reflexogene, se obțin rezultate terapeutice remarcabile în foarte multe boli.

Reflexologia este terapia eficientă de care are nevoie organismul viu, nefăcându-i o punte către induceri anti-organice (ca medicamentele), ci din contră, făcându-i o punte către materie, către organic, către vibrația omoloagă de care are nevoie organismul, pentru a intra în rezonanță și a fi readus la starea normală vibratorie.

Tenacitatea terapiei ne aduce o șansă în plus pentru echilibrare și vindecare naturală, fără medicație, fără intervenție invazivă asupra organismului.

Reflexoterapia este utilă în foarte multe afecțiuni: stres, migrene, amețeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoțională, depresii, anxietate, atacuri de panică; afecțiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloză, cifoză, reumatism, artroze, artrite, gonartroză, coxartroză, etc; tulburări endocrine, tiroidă, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficiențe de creștere la copii, reglarea ciclului menstrual, tulburări ale menopauzei, osteoporoză (stoparea degradării masei osoase), disfuncții sexuale, tulburări de metabolism; afecțiuni hepato-biliare, litiază biliară, hipercolesteromie, bilă leneșă; afecțiuni digestive, gastrite, colite, ulcer, esofagită de reflux, constipație, hemoroizi, balonări, etc; afecțiuni circulatorii, hipo și hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor și picioarelor reci, dureri de picioare, etc; afecțiuni ORL, bronșite, rinite, sinuzite, nevralgii, etc.

RECOMANDĂRI – ȘEDINȚELE DE REFLEXOTERAPIE SE FAC ÎN SERII DE CÂTE 10. Avantajele terapiei reflexogene – Poate fi aplicată la orice categorie de vârstă, poate fi aplicată profilactic, bolilor cronice și acute, dar și în boli nemanifestate, poate fi aplicată în paralel cu alte terapii, se lucrează pe cauză nu pe efect.